Tarta Simeon II

de anca_rm in Prajituri, 21 Ian 2014 | 5910 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe un blog ,, Prajiturici si alte dulciuri,,
Este o tarta usoara , cu un gust dulce acrisor
Sigura o sa va indragostiti de ea .

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 300 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre)
  • 150 gr unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml zeama de lamaie si portocala (1 lamaie+1 portocala )
  • 2 linguri de zahar
  • Bezeaua:
  • 4 albusuri de ou
  • 200gr de zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simeon II:

 

Blatul:

 Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.

 Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.

 Crema:

 Galbenusurile se bat cu zaharul ,apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie si portocala.

 Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se toarna peste blatul de biscuiti

 Bezeaua:

 Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin, pana se dizolva complet si se intareste bine.

 Albusurile facute spuma tare se pun peste crema ( cu posul sau cu lingura) in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate .

 Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute , bezeaua trebuie sa capete o culoare aurie .

 Opriti cuptorul si mai lasati tava in el pentru cateva minute .

 Se poate servi calduta sau rece , este la fel de buna .

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am pus zeama de lamaie si portocala, in reteta originala este doar lamaie

2

daca aveti tava cu pereti detasabili ar fi super sa o faceti acolo

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaita si kiwi